Zij-instromers gezocht

De selectie voor een nieuw zij-instroomtraject gaat van start. Bezoek onze online informatiebijeenkomsten op 1 en 5 februari.

Wie overweegt om de overstap te maken naar het onderwijs en leerkracht wil worden op de basisschool kan solliciteren naar ons zij-instroomtraject voor schooljaar 2024/2025. We organiseren twee online informatiebijeenkomsten op 1 en 5 februari.

Heb je een HBO of WO studie gedaan en nu zou je graag overstappen naar een baan als leerkracht, maar daar ben je niet (volledig) voor opgeleid? Kies dan voor de mogelijkheid om je als zij-instromer om te scholen. O2A5 biedt je een betaalde werkplek aan op één van de 25 scholen. De eerste twee maanden staat er een leerkracht volledig naast je en krijg je minimaal 2 uur per week directe begeleiding. Daarnaast volg je een scholingstraject van twee jaar bij de Pabo.

Om te onderzoeken of deze carrière-switch echt bij je past, loop je eerst een dag mee. Daarna start in februari een oriëntatietraject op maat. Na afloop van het oriëntatietraject wordt gezamenlijk besloten om je (wel of niet) aan te melden voor het geschiktheidsassessment bij de pabo. Als je dit assessment behaald hebt, gaat het zij-instroomtraject bij O2A5 starten.

Ook als je starten in augustus 2024 te vroeg vindt, is het interessant om de informatiebijeenkomst bij te wonen. Er zijn namelijk ook instroommogelijkheden in februari 2025 en september 2025.

De online informatiebijeenkomsten zijn op:
1 februari 2024 van 16.00 -17.00 uur
5 februari 2024 van 15.00 -16.00 uur

Lees verder>