Veelgestelde vragen

Wat zijn persoonsgegevens?Dat zijn de gegevens die direct of indirect iets over jou vertellen. Bijvoorbeeld je naam, adres, woonplaats, beeldmateriaal, een leerling- of medewerkersnummer. Bijzondere persoonsgegevens zijn gegevens als godsdienst of medische informatie. Welke rechten heb ik?Een groot deel van de persoonsgegevens leggen we samen met jou vast, maar bij het uitvoeren van onze onderwijstaak […]

Wat zijn persoonsgegevens?
Dat zijn de gegevens die direct of indirect iets over jou vertellen. Bijvoorbeeld je naam, adres, woonplaats, beeldmateriaal, een leerling- of medewerkersnummer. Bijzondere persoonsgegevens zijn gegevens als godsdienst of medische informatie.

Welke rechten heb ik?
Een groot deel van de persoonsgegevens leggen we samen met jou vast, maar bij het uitvoeren van onze onderwijstaak verzamelen wij ook nieuwe gegevens. Je hebt het recht, met uitzondering van wettelijke uitzonderingsgronden, om deze gegevens te raadplegen.

Hoe werkt het met social media en foto’s/filmpjes?
O2A5 en de scholen moeten jou om toestemming vragen voor het gebruik van beeldmateriaal en/of filmpjes van je kind of van jou als medewerker. Bijvoorbeeld voor de klassenfoto, foto’s in de klas, vermelding van leerkrachten in de schoolgids etc.
Je geeft hiervoor toestemming met een formulier. Mocht je van gedachten veranderen, dan kun je met het formulier ’toestemming intrekken’ de nieuwe wensen aankaarten. Neem hiervoor contact op met de directie van de school.

Hoe kan ik een andere vraag stellen?
Als je algemene vragen hebt over privacy of je persoonsgegevens kun je terecht bij de privacyfunctionaris van O2A5: privacyfunctionaris@o2a5.nl
Voor specifieke vragen over je kind neem je contact op met de directie van de school.