Zij-instroom

Denk jij na over een baan in het onderwijs? Misschien is een zij-instroomtraject iets voor jou! Wij starten regelmatig een 2-jarig traject op voor zij-instromers.

Hoe werkt het

Om in aanmerking te komen voor een zij-instroomtraject beschik je over een HBO- of WO-diploma. Voor je zo’n traject begint, is het van belang om te onderzoeken of deze carrière-switch echt bij je past. Dit vereist afstemming. Als schoolbestuur bieden wij je een oriëntatietraject op maat aan. Je ontvangt de benodigde informatie en persoonlijke begeleiding van ons. Het is aan jou om het oriëntatietraject te benutten om zoveel mogelijk te proeven van de sfeer, zicht te krijgen op de werkzaamheden van de leerkracht en het reilen en zeilen van een school. En dit te reflecteren op je eigen mogelijkheden en capaciteiten. Na afloop van het oriëntatietraject wordt gezamenlijk besloten om (wel of niet) het zij-instroomtraject op te starten.

O2A5 biedt je dan een betaalde werkplek aan op één van onze scholen, waarbij je als zij-instromer direct zelfstandig voor de groep staat met een scholings-en begeleidingstraject.

Heb je op dit moment een MBO-diploma?
Helaas staat het officiële zij-instroom-traject alleen open voor kandidaten met een afgeronde HBO opleiding, dit is zo door het Ministerie bepaald. Vanwege deze wetgeving kunt u niet mee lopen met ons traject voor zij-instromers.

Geen tijd om te wachten?
Heb je geen tijd om te wachten? Een andere manier om een lesbevoegdheid te behalen, is bij de flexibele verkorte duale opleiding van de pabo van je keuze (bijv. de Marnix Academie, Hogeschool Utrecht of Inholland). Die kun je starten naast je huidige baan en mogelijk al in het komende schooljaar. Je volgt dan de opleiding en je loopt stages.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe trajecten in de toekomst?
Stuur dan je gegevens naar sollicitatie@o2a5.nl onder vermelding van zij-instroomtraject O2A5.