]

Openbaar onderwijs in Molenlanden, Vijfheerenlanden, West-Betuwe

U bent uitgenodigd!

Van 21 maart tot en met 25 maart is het ‘De week van het openbaar onderwijs’ en u bent uitgenodigd! In deze week openen onze 25 scholen hun deuren en iedereen die interesse heeft om eens binnen te kijken is van harte welkom. Op de website van de school van uw keuze leest u op welke dag en tijd u welkom bent. U vindt hier het overzicht van de scholen.

Alle basisscholen in Nederland hebben de taak om kinderen voor te bereiden op hun toekomst. Om in te spelen op de multiculturele samenleving, heeft de minister van onderwijs in 2019 bij wet burgerschapsvorming als kerntaak van het onderwijs benoemd. Voor het openbaar onderwijs niets nieuws, omdat wij van oudsher de ambitie hebben verbinding te zoeken.

Op de scholen van O2A5 leren kinderen om nieuwsgierig te zijn naar elkaar. Iedereen heeft recht op een gelijke behandeling, een gelijke stem en gelijke kansen. We staan open voor de wereld om ons heen en kiezen voor vrijheid, democratie en het gesprek over levensbeschouwing. Door samen in gesprek te gaan leren kinderen onderlinge verschillen te herkennen en te zoeken naar overeenkomsten. Zo ontstaat saamhorigheid en respect. Die verbinding geeft hen een gedegen handvat voor hun toekomst!

(O2A)5 redenen om voor openbaar onderwijs te kiezen op een rij:

1.           omdat je voor modern onderwijs kiest;

2.           omdat het fijn is om jezelf te kunnen zijn;

3.           omdat kinderen kennismaken met de hele wereld;

4.           omdat kinderen leren respectvol te kijken en luisteren naar anderen;

5.           omdat kinderen hun eigen normen en waarden leren vertellen.

Graag tot ziens op een van onze scholen!

Deel dit bericht: