Openbaar onderwijs in Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

De PWS is een PBS-school. We werken met het Positive Behavior System, waardoor positief gedrag wordt gestimuleerd. Leerlingen maken gebruik van eigen devices als iPads en laptops. Gynzy-software maakt dat lessen veelal interactief zijn. Alles wordt online verwerkt en leerlingen kunnen gemakkelijk zelfstandig aan de slag gaan. Engels wordt aangeboden vanaf groep 1. We bieden veel hulp aan kinderen die extra begeleiding nodig hebben.

In de Brede School zijn naast de scholen ook een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en een bibliotheek gevestigd.

Maatwerk: Ieder kind is uniek. Samen met de leerkracht stellen de kinderen leerdoelen voor zichzelf. Zo zorgen we voor maximale ontwikkeling van het zelfvertrouwen, maar ook voor eigenaarschap van het eigen leerproces.

 

Maximale uit jezelf halen: Kinderen kunnen vaak meer dan ze denken. Onze school is een school waar alle kinderen, in een veilige en gezonde omgeving uitgedaagd worden om het beste uit zichzelf te halen. De kinderen worden door professionals gestimuleerd om te groeien, te exploreren, te onderzoeken en te experimenteren.

Meer dan leren alleen: De PWS vindt het belangrijk dat kinderen een beeld krijgen van de wereld om zich heen en daar ook een bijdrage aan kunnen leveren. De school organiseert activiteiten waarbij we inwoners uit de buurt betrekken.

Lees meer op www.pwslexmond.nl

Deel dit bericht: