Openbaar onderwijs in Molenlanden, Vijfheerenlanden, West-Betuwe

De Wilgenhoek is een Jenaplanschool en onderdeel van Kindcentrum Het Kristal. Wij passen de Jenaplanprincipes toe in ons onderwijs. Maar wat betekent dat voor onze leerlingen?

Onze school is onderdeel van Kindcentrum Het Kristal.

  • Wij laten jouw talenten zoveel mogelijk ontwikkelen. Wij vind het belangrijk dat je deze talenten kunt laten zien aan de buitenwereld. Want dat maakt ieder kind uniek. Of dat nu rekenen is of taal (zingen bijvoorbeeld) of bouwwerken maken. Jij krijgt ruimte voor je eigen sterke punten, zo blijft naar school gaan leuk;
  • Als je bij ons op school hebt gezeten, weet je wat zelfverantwoordelijk leren is. Zo kun jezelf je werk plannen en indelen;
  • Wij leren je om met elkaar om te gaan. We werken veel samen, wij kennen elkaar en dragen zorg voor elkaar. Zo krijg je als kleuter een ouder maatje die jou onder meer wegwijs maakt. En als je dalijk ouder bent, word je zelf een maatje voor een jonger kind.
  • Op De Wilgenhoek zeggen we: samen uniek. Werken aan je eigen talenten, maar niet in je eentje. We doen het met z’n allen.
  • We leren je een ontdekkende en onderzoekende houding aan. Jij durft straks op de middelbare school je vragen wel te stellen.

Kijk voor meer informatie op de website

Deel dit bericht: